Activities

Fun and adventure ...

Campfire

          The campfire takes place in the courtyard of Pension Unglerus. Optionally we can offer you mulled wine or boiled brandy.

Clear sky!

*only for groups

Hiking

Hiking Around Biertan

From Biertan you can reach to next villages using more pictoresque paths, passable either in summer or winter time.
You can also go on trips with organized groups covering longer distances in the Medias-Sighisoara area.

Biertan - Dupus

Dupus village belongs to Atel commune and it is connected to Biertan by a 3km-long unmodernized road.

This trip takes almost 3 hours and is of low difficulty.

Touristic attractions

The fortified church from Dupus - built in the same period with that from Biertan.

Biertan - Copsa Mare

The route is along the unmodernized road DC24 for about 2 km. Copsa Mare belongs to Biertan,with a population of about 700 inhabitants.

Touristic attractions

The main attraction is the fortified church from Copsa Mare.

Biertan - Richis 

Richis village belongs to Biertan and it is linked to it by the paved road DJ 141B.

The trip covers the Richis valley area (aprox 7 km).

Touristic attractions

The fortified church from Richis which impresses by its shrine and cemetery.

Excursii pe Valea Tarnavelor

Aceste excursii sunt mai lungi ceea ce inseamna ca aveti nevoie si de cazare la pensiuni si case in anumiite orase/sate.

Sugestii pentru rute::
1. Biertan - Dumbraveni- Danes - Sighisoara
2. Biertan - Brateiu- Medias- Bazna
3. Biertan - Medias- Mosna- Agnita- Sighisoara

Mountain biking in Biertan

Iubitorii de ciclism vor gasi multe rute peste dealurile Biertanului. Acestea sunt de dificultate medie, avand posibilitatea de a acoperi distante de pana la 60mk sau chiar mai mult.

Rute

Sunt multe trasee pentru ciclism in aceasta zona. Aceste rute va vor ghida catre vai frumoase si peste dealurile verzi, unde ciclistii se pot bucura de zone unde natura nu a fost atinsa de omo si are ce sa va ofere.

In functie de ruta aleasa se poate opta pentru ture de o zi in care va puteti bucura de viata salbatica, de pastori si de oile acestora.

Va recomandam sa cautati un ghid local cand doriti sa efectuati astfel de deplasari.

Inchiriei de biciclete

In Biertan avem centrul propriu de inchiriat biciclete.

Costul de inchiriere a unei biciclete (casca inclusa) este de 10 euro/zi.

Medieval Show

The medieval show is organized by the Order of the Palladium Knights from Medias, takes about two hours and includes songs, dances, medieval fights and weapons presentation.

*only for groups

Organ Concert

Concertele de orga au loc in Biserica Fortificata si dureaza aproximativ 30 de minute.

* doar pentru grupuri

Archery

Tirul cu arcul dateaza de acum 10.000 de ani, cand arcul si sageata erau folosite la vanatoare si in razboi; apoi a devenit o activitate competitiva in Anglia medievala Tirul cu arcul este in momentul de fata un sport practicat in peste 140 de tari. Pensiunea Unglerus va pune la dispozitie cele necesare pentru a descoperi acest sport nobil si totodata va ofera cateva momente momente de recreere cat timp sunteti oaspetele nostru.

*doar pentru grupuri

Paintball

Unul dintre cele mai solicitate activitati de team building este paintball-ul. Simularea unei situatii de razboi se face in padurea din apropierea complexului asa ca senzatia este cat se poate de reala. Chiar si durerea este cat se poate de reala. Complexul Medieval Unglerus va pune la dispozitie ambianta perfecta pentru un plus de adrenalina.

*doar pentru grupuri

Trufflery (truffle harvesting)

Trufiturismul este un concept care presupune a fi în natură, cu scopul de a găsi trufe și de a fi gatite cu grija de catre un gastronom. Trufele nu sunt foarte cunoscute în România, iar acest lucru este regretabil, pentru că ele există aici de o lungă perioadă de timp, mai ales in padurile din proximitate. Acesta este motivul pentru care Complexul Medieval Unglerus va recomanda aceasta experienta inedita.

*only for groups

Treasure hunt

O vanatoare de comori este unul dintre jocurile in care trebuie sa fie prezenti minim 5 jucatori care sa gaseasca obiecte ascunse sau sa le caute dupa o serie de indicii. Vanatoarea de comori se poate organiza atat in interior cat si in exterior. In exterior se organizeaza in curtea si gradina pensiunii, in centrul Biertanului si in imprejurimi. In interior se joaca intr-o camera specifica unde este destul de dificila ascunderea indiciilor.Va invitam sa incercati un joc de echia captivant doar la Complex Medieval Unglerus.

*doar pentru grupuri

© Copyright 2018 Complex Medieval Unglerus | Toate drepturile rezervate.