top of page
Biertan 5.jpg
ALBA IULIA.jpg
ALBA IULIA 2.jpg
SIGHISOARA.jpg
SIBIU.jpg

Biserica fortificată Biertan
 

Ore de vizita

Aprilie-mai - duminica-sambata: 10-17, pauza de pranz 13-14

Iunie-august - duminica-vineri: 10-19; pauza de masa 13-14 Sambata: 10-17, pauza de masa 13-14

Septembrie-octombrie - duminica-sambata: 10-17, pauza de pranz 13-14

Noiembrie-aprilie - marti-duminica: 11-15

PRET BILET: 15 RON/persoana - se achita la casieria bisericii
 

Contact: Consistoriul Raional Evanghelic CA Medias 0269/843483


Ce puteți vizita în zonă:
 

 1. Biserica fortificata: Biserica fortificata din Biertan este una dintre cele mai importante atractii turistice din zona. Construita in secolul al XVI-lea, biserica este un exemplu remarcabil de arhitectura medievala si a fost declarata Patrimoniu Mondial UNESCO in 1999. Ea este deschisa turistilor si gazduieste o expozitie de arta religioasa.

 2. Podgoriile: Biertan este cunoscuta pentru vinurile sale de calitate, care sunt produse din struguri cultivati in zona. Organizam degustari de vinuri disponibile pentru turisti, si va oferim ocazia sa incercati diferite soiuri de vin produse local.

 3. Satele din jur: Biertanul este un loc ideal pentru cei care doresc sa exploreze peisajele pitoresti ale Transilvaniei si sa afle mai multe despre cultura si istoria acestei regiuni. Satucurile din jur ofera oportunitati de a vedea cum au trait oamenii din aceasta regiune in trecut si de a intelege mai bine modul lor de viata.

 4. Plimbari prin natura: Datorita pozitiei sale geografice, Biertan oferă oportunități de drumetii si ciclism, precum si o multime de posibilitati de a explora peisajele pitorești din zona. Indiferent daca alegi sa mergi pe jos sau sa ciclisezi, vei gasi o multime de trasee frumoase care iti vor oferi ocazia sa te bucuri de natura. Pe deal, prin spatele curtii pensiunii Unglerus, trece Via Transilvanica, o superbitate de traseu care va duce pana in Richiș/Mediaș.

 

In concluzie, indiferent daca esti interesat de istorie, arte religioase, vinuri de calitate sau plimbari prin peisajele pitoresti ale Transilvaniei, Biertan are ceva pentru fiecare.


CE PUTEM VIZITA IN ZONA?

 

COPSA MARE.jpg
RICHIS.jpg
VALCHID.jpg
DUMBRAVENI.jpg
ALMA VII.jpg
HOGHILAG.jpg
MOSNA.jpg
LASLEA.jpg
MALANCRAV.jpg
CUND.jpg
MEDIAS.jpg
APOS.jpg
SIGHISOARA1.jpg
CRIS.jpg
TARNAVA.jpg
BETHLEN.jpg
BAZNA.jpg
AXENTE SEVER.jpg
AGARBICIU.jpg
SEICA MARE.jpg
CETATEA DE BALTA.jpg
SEICA MICA.jpg
VISCRI.jpg
CLOASTERF.jpg
SIBIU1.jpg
TARGU MURES.jpg
ALBA IULIA 1.jpg

​​​Plimbări pe jos și cu bicicleta 

       Padurile si terasamentele de pe dealurile din jurul Biertanului așteapta sa fie explorate. Dealurile terasate ne amintesc de vremurile în care se cultiva vita de vie si Biertan era un important centru viticol.

        VIA TRANSILVANICA - traseul TERRA SAXONUM trece prin spatele Pensiunii Unglerus (traseul Sighisoara - Medias). Este un traseu dificil din cauza distanței lungi și pe alocuri a diferenței de nivel (+ 1020m)

RUTA BIERTAN - MEDIAȘ (direct) - 25,8 km / 8 ore

TRASEUL BIERTAN - MEDIAȘ (via Richis) - 30 km / 10 ore

RECOMANDARI: vara va recomandam sa luati apa cu dumneavoastra (nu sunt izvoare pe traseu).

        Zona „Dealul Cucu” - Acest deal a fost un punct de aparare inainte de construirea bisericii fortificate, în timpul invaziilor turcesti. In acest moment, localnicii au construit o cruce din lemn pentru a-si arata credinta în Dumnezeu. Privelistea de pe deal asupra bisericilor, a satului și a întregii vai te ameteste.

 

 

INCHIRIEM BICICLETE!

RUTE:

 

          👉🏼 BIERTAN-RICHIS-ATEL

 

       Plecarea se face din Biertan, de la panourile informative cu traseele turistice. Urmam marcajul cruce rosie in directie sud, urmand drumul de pamant, numit Valea Caramizii pana la intersectia cu marcajul cruce albastra, de unde urmam acest marcaj in directia vest, pana coboram spre Richis. Din acest sat incepem spre nord, iar la iesirea din sat urmam drumul de pamant marcat cu banda albastra, pana ajungem in satul Atel. Din Atel continuam in directia est, urmand marcajul cu banda albastra pana ajungem la Dupus. Din Dupus urmam directia de est - marcajul cu banda albastra si ajungem inapoi in Biertan.

Puncte de interes:

 • bisericile fortificate din Biertan, Richis, Atel, Dupus

 • posibilitate de pranz, cina la Biertan (Restaurant Medieval Unglerus)

 • posibilitatea de a inchiria o trasura

 

Punctul de plecare: Biertan

Lungime: 25 km

Punct de sosire: Dupuș / Biertan

Grad de dificultate: usor

         👉🏼 BIERTAN-RICHIS-ATEL-DUPUS via COPSA MARE

         

        Plecarea se face din Biertan, de la panourile informative cu traseele turistice. Mergem spre est, urmând marcajul cu banda albastra, pana ajungem la Copsa Mare, de unde mergem spre sud, urmand marcajul cu cruce rosie pana la intersectia cu poteca marcată cu banda rosie. De aici veti urma banda rosie pe scara apei în directia vest, pana la poteca marcata cu cruce rosie. Urmam aceasta poteca in directie nord, pana la marcajul cruce albastra, de unde urmam acest marcaj spre vest, pana ajungem in satul Richis. Traseul nostru urmeaza drumul de pamant, marcat cu banda albastra în directia vest-nord-vest pana ajungem la Atel. De aici urmam acelasi traseu marcat cu banda albastra in directia est, pana ajungem in Dupus, iar in Dupus la est - sud, urmand marcajul cu banda albastra, ajungand inapoi in Biertan.

 

Puncte de interes:

 • vizita la bisericile fortificate din Biertan, Copsa Mare, Richis, Atel, Dupus

 • oportunități de picnic, prânz, cină în Biertan (Restaurant Medieval Unglerus)

 • posibilitatea de a închiria o trăsură de la Richis

​​

Punctul de plecare: Biertan

Lungime: 30 km

Punct de sosire: Dupus / Biertan

Grad de dificultate: mediu

 

          👉🏼 BIERTAN-COPSA MARE-VALCHID

           

       Plecarea se face din Biertan, de la panourile informative cu traseele turistice. Mergem in directia est, urmand marcajul cu banda albastra, ajungem in satul Copsa Mare. De unde, urmand drumul de piatra in directia nord, pana ajungem in satul Valchid. Returul se face in sens invers, urmand acelasi traseu.

Puncte de interes:

 • bisericile fortificate din Biertan, Copsa Mare, Valchid

 • posibilitate de prânz, picnic, cina la Biertan (Restaurant Medieval Unglerus)

 

Punctul de plecare: Biertan

Lungime: 15 km

Punct de sosire: Valchid / Biertan

Grad de dificultate: usor

Dacă aveți nevoie de un pachet pentru picnic, sa închiriati o bicicletă sau aveți alte întrebări, vă rugăm să ne contactați.

bottom of page